Eerste Kendama Kiezen

Tip: Chat met ons, we staan je graag te woord! 😀 

Heb je al een Kendama? Zo begin je met spelen!

Dit zijn de belangrijkste aandachtspunten voor je eerste Kendama (2 min lezen):

  1. De vorm van het handvat (de Ken)
  2. Het lijmen van de punt van het handvat
  3. De coating op de bal (Tama) met grip én tracking

1. De vorm van het handvat (de Ken)

De vorm van de Kendama is belangrijk en deze is in de afgelopen jaren ontwikkeld: veel aanbod is verouderd en niet geschikt. Er is heel duidelijk een beste prijs-kwaliteit verhouding voor een eerste Kendama: we willen een up-to-date speelvorm. De modellen die onderaan deze pagina staan bieden dit. Het gaat onder andere om grotere cups, maar er zijn nog veel meer details die beter zijn op nieuwere Kendama's versus oudere.

2. Het lijmen van de punt van het handvat

Vaak probeer je met de Kendama de punt in het gat te krijgen en heel vaak lukt dit niet. Dit betekent dat de punt (Spike) met regelmaat een impact krijgt van de bal (de Tama). Hierdoor wordt de punt langzaam plat. Met een spitse punt is het spel veel leuker en gemakkelijker. Om te zorgen dat het spelen na een paar weken net zo leuk blijft als in het begin, zorgen we met de lijm op de punt ervoor dat de spike zijn spitse punt behoudt!

3. De coating op de bal (Tama) met grip én tracking

Om te kunnen zien waar het gat zit, is het belangrijk dat de bal "tracking" heeft. Dit betekend dat je door het ontwerp van de bal, kan leren weten waar het gat zit, ook als het gat van je af wijst wanneer de bal in de lucht is. Dit maakt het spel makkelijker en leuker. Daarnaast is het belangrijk dat de bal grip heeft, wanneer je trucjes probeert waarbij je de Ken (het handvat) op de Tama (de bal) balanceert. Deze grip wordt verzorgt door een speciale coating op de bal aan te brengen.

Door op de volgende knop te klikken, kom je bij het beginner aanbod: