Over ons

Leer ons kennen, onze values:

 1. Self-discovery drives us.
  Get to know yourself and your life transforms. Endlessly.
  We have eaten the juicy fruits of our journey on self-discovery and are committed to continuing this! Playing Kendama reveals our hidden abilities, guiding our transformation.

 2. Passion generates energy.
  /ˈpaʃ(ə)n/ : strong and barely controllable emotion.
  Experiencing passion means you’re alive! It’s a compass of where we want to go and why. We experience a strong urge to better the world by inspiring to reconnect ourselves! Unplug from the mainstream.

 3. Community builds the game.
  Collectively joined self-discovery journeys become infinitely more powerful. Our root lies within the Kendama community and we dedicate ourselves to build, support and sustain it.

 4. Health is our foundation.
  Health is holistic. Physical, mental, and spiritual. Collective and individual. We are committed to taking care of ourselves so it becomes a positive ripple effect!

 5. Take back your authority.
  We empower ourselves to become responsible for the outcome of a better world - to change and preserve humanity. We embrace freedom by following our moral compass to make our own rules.

 

Kendama Senses biedt een platform waar mensen binnen en rondom Nederland terecht kunnen voor alles wat met Kendama te maken heeft. Nu biedt zij hoogwaardige producten zoals Kendama's die anders lastig in Nederland te verkrijgen zijn en benodigdheden die elke Kendama speler nodig heeft. Het is opgericht door spelers, door de passie voor het spel. Erkennend dat de passie voor het spel behouden blijft zolang de essentie niet vergeten wordt: Het genieten van het leren van nieuwe trucs.

Jordi van Velzen is eigenaar en meldt het volgende:

Jordi van Velzen Kendama Senses

"Opgroeien in Nederland was voor mij erg verwarrend en ik zie dat dit voor veel medespelers hetzelfde is. Vooral voelen dat je een doel hebt en werk doen dat je echt zint ontbreekt bij veel mensen. Kendama heeft mij een weg geboden voor zelfontwikkeling en aarding. Nu probeer ik het bedrijf als een gereedschap te gebruiken om mijn nieuw gevonden energie te verspreiden en zo op een passende manier mijn brood te verdienen. De verwarring die ik in mijn jeugd ervaarde zie ik terug in de problemen op deze aarde die de mens ondervindt. Een fundamenteel probleem is het gebrek aan samenwerking, als we elkaars belangen inzien en elkaar helpen deze belangen te realiseren, beginnen we samen oplossingen te zoeken. Ik denk dat we een sterke community kunnen zijn die veel goede eigenschappen bezit en ik wil Kendama Senses gebruiken om dit te bevorderen. Binnen de community wil ik de talenten kansen kunnen geven om een mooiere toekomst voor zichzelf te creëeren."

 

Het ontstaan van Kendama Senses 

In 2019 is Kendama Senses in het leven geroepen onder de naam Senses Network. Oprichter Joris Roy Schweppe speelde al jaren Kendama. Als een legende was hij veel beter dan de rest van de spelers en had hij weinig voorbeelden om zich heen. Toen hij begon was het ook voor hem niet te geloven dat de "bird" truc mogelijk was, maar meerdere keren werd hij Nederlandskampioen en zelfs de Europese titel wist hij te bemachtigen. Over zijn reis naar het wereldkampioenschap zei hij:

"Het is een bizarre ervaring om opeens op het WK te staan in Hatsukaichi, (30 min van Hiroshima) samen met de beste spelers waar jij dan bij hoort."

Voor velen is het tot op de dag van vandaag een raadsel waar die extreme vaardigheid vandaan kwam. Met zijn ervaringen in Kendama begon hij Kendama Senses. Destijds zei hij het volgende:

Joris Roy Schweppe Kendama

"Mijn grootste doel is mensen van een werkplek voor zien waarvan ze niet wisten dat het bestond. Zorgen voor goed eten, leuk contact met mensen, het verkopen van mooie producten en samen staan op een markt of andere vredige omgeving. Er mogen van mij meer plekken komen waar je onder het werk gewoon kan laten zien wie je bent en waar je voor staat." 

Joris begon aan het bouwen van de website. In en rond Zwolle was hij de reden dat de mensen Kendama kende. Al snel werd Joris vergezeld door Jordi, die geïnspireerd was door Joris, de visie kwam overeen.

Jordi kreeg aan het einde van 2016 een Kendama in zijn handen gedrukt. De eerste 3 maanden wist hij er geen raad mee, een typisch geval van iemand die Kendama niet begrijpt en denkt het niet te kunnen. Omdat de mensen om hem heen bleven spelen kon hij na 3 maanden een paar basis trucs. Dat was het moment dat Kendama aansloeg voor hem en wist hij dat het zijn leven zou veranderen. Al snel werd Jordi geïnspireerd door Joris, omdat hij volgens Jordi één van de weinige proffesionele spelers was die authenticiteit belichaamde. Toen ze begin 2019 bevriend raakte, begonnen de ideeën. Nadat Joris zelf de webwinkel begon, was het eerste hoofdkwartier van Kendama Senses in September 2019 een feit.

De winkel was opgericht om onze passie te volgen en Kendama spelers in en rond-om Nederland te voorzien van alle tools die zijn nodig hebben om hun ervaring te optimaliseren. Denk dus aan het beste touw, lager en kwaliteit kendama natuurlijk. Ook seconde lijm is een bijkomstigheid voor velen om de spike te sparen en meer tijd te geven.

Tegenwoordig is Kendama Senses dé plek waar fanatieke en nieuwe spelers uit Nederland, België en Duitsland hun Kendama gear kopen. Tegelijkertijd willen wij jongeren van een nieuwe passie voorzien. Waar ze eerder nooit gehoord hadden van het Japanse meesterspel kan het zo maar zijn dat ze echt een nieuwe weg in hun leven vinden door middel van dit spel. Het briljante aan kendama is dat ondanks dat mensen allemaal anders zijn die kendama spelen.. dit houten speeltje brengt iedereen bij elkaar en laat ze even terug keren naar zichzelf.