Kendama débutant - Eerste Kendama kopen

Zeker niet elke Kendama est geschikt om als débutant te kopen. Kendama est een moeilijk spel dat steeds leuker wordt als je meer leert. Een Kendama die het spel iets gemakkelijker en toegankerlijker maakt is dus erg belangrijk. Gelukkig hoef je geen dure Kendama te kopen om de juiste in je handen te krijgen. De juiste Kendama's zijn er al vanaf 20€ en daarom is het niet slim om een ​​slechte Kendama te kopen die net zo veel of minder kost. Waar je op moet letten en uit welke keuzes je kan maken leg ik uit in dit artikel.

Door het artikel te lezen kom je erachter waarom ik je het volgende aanraadt :
Hier zijn de Kendama's te vinden met de beste prijs/kwaliteit verhouding die wij aanraden aan débutants. Kies de extra opties gelijmde punt, rolllagertje en lang touw voor de beste ervaring.

Waar moeten we opletten bij een Kendama ?

Pour un débutant zijn de belangrijkste aspecten van een Kendama veruit de vorm en de laklaag ( vernis ) op de bal ( tama ). Voor de vorm gaat het om het handvat (de Ken ) waarbij de hollingen ( tasses ) groot genoeg zijn. Verder est het belangrijk dat de punt scherp is en blijft en je een goed touw gebruikt dat niet in de knoop gaat. In dit artikel leg ik dit allemaal verder uit. Tot slot staan ​​de oplossingen opgesomt en raad ik een aantal Kendama's aan.

Wat zijn de meest voorkomende problemen die beginnende spelers ervaren met hun Kendama ?

Zonder kennis van de tips uit dit artikel loop je als beginnende speler gegarandeerd tegen deze problemen aan :

 1. Tasses zijn te klein
 2. Bal est content
 3. Punt est snel plat
 4. Touw est te court
 5. Touw gaat in de knoop
 6. Serado gaat los van de Sword

Ik zal voor elk van de volgende punten uitleggen hoe dit in de praktijk werkt en hoe dit opgelost kan worden. Punt 1 & 2 worden opgelost door de keuze in Kendama, hiervoor zal ik geschikte Kendama's laten zien. Punt 3 tot en met 6 worden opgelost door wat aanpassingen aan de Kendama. Deze aanpassingen biedt Kendama Senses als speciale service.

1. Tasses zijn te klein

Les tasses Kleinere van de Kendama betekent dat het lastiger is om de bal te vangen. Grotere cups betekent sneller en vaker vangen, dat zorgt voor meer zelfvertrouwen, meer plezier en meer vooruitgang. Het verschil tussen de kleine en grote cups wordt nog duidelijker naarmate de speler meer verschillende trucs leert, zoals de Lunar . Op onze website worden doorgaans nieuwe en kwaliteit Kendama's verkocht. Alle Kendama's vanaf 20€ hebben een juiste, grote vorm

2. Bal est content

Voor de clearcoat est het handig dat deze stroef is. Zodra je de Ken op de Tama gaat balanceren met Lighthouse en Lunar tricks (de Lighthouse is al te leren in de eerste weken), is het belangrijk dat je een stroefe bal hebt. Hiervoor zijn bijna alle clearcoats geschikt behalve de gladde glossy en natty tama's . Ook de caoutchouc transparent die ookwel soie en grip genoemd wordt, kan happy zijn. Glossy est een gladde laklaag en natty betekend dat de houten bal helemaal geen laklaag heeft.

Hoe weet je mets welke clearcoat je te maken hebt?

Op onze website kun je de producten filteren. Zo filter je bij clearcoats op bijvoorbeeld "sticky", "caoutchouc" de voor meer hoogwaardige producten op "rhino" en "coussin".

3. Le punt est snel plat

Ken a rencontré platte punt vs scherpe punt

Een platte Kendama punt (pointe), maakt het lastiger om de Tama op de pointe van de Ken te krijgen (te pointe). Welk niveau de speler ook est, de punt goed houden est belangrijk voor iedereen. De spike wordt plat door de impact van de tama en als de ken op de grond valt. Zodra de spike plat is, is het spel minder leuk. Onze bewezen oplossing est speciale lijm op de punt. De lijm zorgt als beschermlaag, zodat de lijm de impact neemt en het hout niet. Zo blijft de punt scherp. Mocht de lijm toch verslijten door de tama of doordat deze precies met de punt op de grond valt ? Dan doen we er opnieuw een lijmlaagje over. Desnoods schuren we de spike eerst bij en lijmen we deze dan, om de perfecte vorm te behouden ! Koop je eenmalig een Kendama ? Dan est le verstandig om op de pagina van de Kendama die je aanschaft, de extra optie "Gelijmde punt" aan te klikken. Voor 1€ extra zal je Kendama een stuk duurzamer zijn. Speel je meerdere Kendama? Dan est het handiger om onze Iron Tip Kendama Glue te gebruiken, dezelfde als waarmee we jouw punt lijmen.

4. Het touw is te kort

Kendama rencontre Kort Touw

Op enkele uitzonderingen na, hebben alle Kendama's uitde fabriek een niet soepel en kort touw, zelfs de nieuwere Kendama's. Koop je eenmalig een Kendama ? Kies op de productpagina voor een extra touw. Gebruik je meerdere Kendama? Dan est un handig om een ​​heel rolletje te nemen.

5. Touw gaat in de knoop

Als je ooit eerder Kendama hebt gespeelt (de yoyo vroeger), weet je hoe vervelend het is als je spel in de knoop raakt.
Je kan je truc niet hervatten en moet eerst het touw corrigeren voordat je verder kan gaan.

Tama a rencontré Kraal

Sommige Kendama's hebben een plastic kraal die het touw in de bal houdt en hierbij gaat het touw vaak in de knoop. De oplossing est een klein metal rollagertje. Staat deze optie erbij, bij de productpagina als extra opties? Dan est le handig deze aan te klikken. Staat deze er niet bij ? Dan heeft de Kendama deze zelf al.

Tama rencontre Rollager

De combinatie van het rollagertje en een flexibel touwtje zorgt dat de Kendama enorm veel minder in de knoop zal gaan. Ervaren spelers zijn jaloers op de nieuwe spelers die dit probleem niet meer hoeven mee te make, door deze populaire oplossing!

6. Serado gaat los van de Sword

Iedere speler heeft het wel meegemaakt : je probeert een trick 10x en de Serado zit weer los. Vastdrukken en door.. En na nog 10 keer het zelfde problem.

De ken bestaat uit de spike en de cups en in sommige gevallen gaan deze steeds los van elkaar. Onze Utility Kit bevat een stukje bijenwas. Deze maak je heet met de aansteker, smeer je op de spike waar de cups normaal zitten en vervolgens druk je de cups weer op de spike. Nu gaan de cups niet meer steeds los van de spike ! De Utility Kit bevat daarnaast ook allerlei andere handige dingen zoals de rollagertjes, lijm, touw en meer.

Fente totale

Een simpel houten speelgoed, dacht ik ! Maar na er wat meer ervaring mee te krijgen zijn er toch een paar problemen die ik eerst niet eens door had en ben ik in de loop van de tijd toch ook weer achter oplossingen gekomen. Hierdoor est ce qu'il y a de mieux en matière d'informations dans cet article sur je eerste Kendama kopen.

We hebben de volgende oplossingen gezien :

 1. Koop een Kendama met grote cups voor betere speelbaarheid
 2. Gebruik een Tama met een goede clearcoat om de trucs makkelijker onder de knie te krijgen
 3. Lijm de Spike zodat de Spike goed zal blijven gedurende de hele levensduur van de Kendama
 4. Gebruik een langer en flexibel touw
 5. Gebruik een rollagertje in de Tama, in plaats van een gewone kraal.
 6. We doen wat bijenwas onder de Serado om te zorgen dat deze op z'n plek blijft zitten.

Trop long; lire (TLDR):

Hier zijn de Kendama's te vinden met de beste prijs/kwaliteit verhouding die wij aanraden aan débutants. Kies de extra opties gelijmde punt, rolllagertje en lang touw voor de beste ervaring.


Laissez un commentaire

Ce site est protégé par reCAPTCHA, et la Politique de confidentialité et les Conditions d'utilisation de Google s'appliquent.


You may also like

Voir toutes
Example blog post
Example blog post
Example blog post