Een Kendama aan jezelf geven of aan een vriend of familielid

Een Kendama aan jezelf geven of aan een vriend of familielid 


Kendama is het spel van balans en beweging anno 2021. Waar je mensen in een park ziet zie je vaak wel een groepje wat fanatiek deze meestersport aan het beoefenen is. Steeds meer jongeren maar ook volwassenen zijn geraakt door het simplisme wat het Japanse spel met zich meebrengt en de oneindig verschillende tricks die je kunt leren. 


Voor velen is kendama niet alleen het leren van tricks. Kendama spelers over de hele wereld zijn het met elkaar eens over een paar dingen: Het brengt mensen bij elkaar, Het leert je focus en uithoudingsvermogen, En het is veel meer dan een spel & sport. Het is een ware cultuur met een eigen filosofie die zich constant ontwikkeld. 


Kendama is sinds 15 jaar zich aan het verspreiden buiten Japan en de resultaten zijn geweldig. Wij zien dat het juist nu de tijd is om ons te richten op dingen die ons leven wat simpeler maken maar waar we toch een bepaalde diepte in kunnen vinden. Zoals Yoga, Meditatie en Bewegen een bepaalde gewaarwording met zich mee kunnen brengen doet Kendama dat ook, Alleen gaat het gepaard met een cultureel aspect wat voor elke speler een unieke eigen ontwikkeling is. 


Geef het wat tijd om zich met jou te laten ontwikkelen en misschien kan Kendama een deel van je levensstijl worden.